Indoor golf

Wat is indoor golf?

Indoor golf is een variant op golf die binnen wordt gespeeld. Wat tot een paar jaar geleden nog niet mogelijk was, is nu bereikbaar voor iedereen: golfen op een simulator waarbij je écht een bal slaat.

Benieuwd hoe dit gaat? Bekijk het zelf!

We verwelkomen je graag in Utrecht!

Bel 030 265 80 32 » of mail: info@homecourse.nl voor meer informatie en reserveren.

Hoe werkt een golfsimulator?

Een golfsimulator werkt als volgt: de simulator bestaat uit een swing pad met kunstgras en uit een geprojecteerd beeld van een echte golfbaan. Je speelt de bal vanaf de swing pad naar het projectiescherm. Op het beeld worden ook omgevingsfactoren zoals windrichting en windsnelheid getoond. Als speler bepaal je op basis van deze informatie met welke club je speelt en hoe je de bal gaat slaan.

Clubblad

Je speelt de bal vanaf een sensorbord dat, vlak voordat de bal geraakt wordt, zoveel mogelijk informatie verzamelt over je swing en je clubblad.

 • Staat het clubblad open of dicht?
 • Is het een inside out of outside in swing?
 • Wat is de clubhoofdsnelheid?

Bal

Hierna is je bal aan de beurt. Vanaf het moment van impact wordt de vlucht van de bal vastgelegd door hoogwaardige meetapparatuur. Hierbij wordt onder andere het volgende gemeten:

 • balsnelheid,
 • balrichting,
 • balhoogte,
 • side spin
 • en backspin.

Op basis van al deze data maakt de computer razendsnel een berekening. Deze berekening stelt de computer in staat ons te laten zien wat de bal in het echt zou doen. Je ziet dus direct waar de bal op de baan terechtkomt. Dit bepaalt de nieuwe uitgangspositie die op het scherm wordt geprojecteerd.

Swinganalyse

swinganalyse golfsimulator

Er zijn veel factoren die de vlucht van de bal beïnvloeden en de afstand die de bal aflegt is relatief kort. De nauwkeurigheid van een golfsimulator is daarom sterk afhankelijk van de gebruikte apparatuur. Homecourse beschikt over zes ‘state of the art’ simulatoren die een unieke en realistische ervaring garanderen.

Elke simulator is uitgerust met meerdere high speed camera’s die elke beweging registreren en realistisch weergeven op het scherm. De full HD beamers zorgen voor een haarscherp beeld. Na elke slag toont het beeld een volledige swinganalyse, waarmee jij je golfspel kunt verbeteren.

Bij Homecourse kun je spelen met je eigen clubs, golfschoenen, golfhandschoen en (witte) golfbal. Natuurlijk hebben wij ook clubs beschikbaar voor spelers die geen eigen set hebben.

Waarom indoor golfen in plaats van op een golfbaan?

Er gaat niets boven een gezellig middagje golfen onder een strakblauwe lucht met je beste vrienden. Maar voor wie zijn slag echt naar een hoger niveau wil tillen, is indoor golf een geweldige oplossing: het biedt verschillende voordelen boven ‘ouderwets’ golfen op een golfbaan.

 • Het is altijd goed weer. Een van de belangrijkste voordelen van indoor golf is dat je niet afhankelijk bent van het weer. Of het nu regent, sneeuwt of gewoon heel erg koud is: bij indoor golf heb je nergens last van. Zo kun je ook in de winter doorgaan met golfen en je niveau op peil houden.
 • Hapjes en drankjes binnen handbereik. Golf combineren met een gezellige borrel is lastig als je 18 holes moet lopen, maar bij een goede indoorgolffaciliteit ben je altijd voorzien van een hapje en een drankje – ook tussen de verschillende holes in. En wil je na afloop blijven dineren? Bij Homecourse kun je indoor golf uitstekend combineren met een uitgebreid diner, inclusief een goed glas wijn of een lokaal speciaalbiertje.
 • Je hebt tientallen golfbanen tot je beschikking. Als ervaren golfer ken je de golfbanen in jouw omgeving waarschijnlijk al als je broekzak. Indoor golf biedt je de mogelijkheid om op wereldberoemde golfbanen te spelen – dezelfde golfbanen als waar de grote toernooien gespeeld worden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op een driving range te oefenen.
 • Je blijft op één plaats. Omdat je op een golfsimulator speelt, hoef je niet van hole naar hole te rijden of van bal naar bal te lopen. Dit levert veel tijd op zodat je meer kunt oefenen en extra feedback kunt krijgen van een eventuele golftrainer. Ook zorgt dit ervoor dat je met grotere groepen kunt spelen, tot vier personen per simulator – ideaal voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes of netwerkborrels.
 • Uitgebreide feedback op je spel. De golfsimulator vertoont na elke slag een uitgebreide swinganalyse met onder andere de afgelegde afstand, de hoek van de bal, de snelheid van je club en van de bal, de side- en backspin en nog veel meer. Zo krijg je objectief inzicht in jouw speelstijl. Dit is een groot voordeel ten opzichte van golfen op een echte golfbaan en stelt je in staat om direct aan de slag te gaan met jouw persoonlijke verbeterpunten.

Op welke golfbaan speel jij?

Door een echte golfbaan te digitaliseren kun je met een golfsimulator op elke denkbare golfbaan ter wereld spelen. Op dit moment kun je bij Homecourse op de volgende golfbanen spelen:

Greywolf indoor golfAviara Golf club – Banff Springs Golf Course – Barton Creek – Bountiful Ridge Golf Course – Cabo del Sol Ocean Course – Gleneagles Golf Club – Greywolf Golf Course – Hokulia Club – Kuneticka Golf Resort – Loch Lomond Golf Club – Oslo Golfklubb – Panther Lake Course – Ocean Par 3 Course – Pelican Hill Golf Club – Pinehurst no. 8 – Pine Canyon Club – National Links – Sanctuary Golf Course – Stone Canyon Golf Club – Taghazout Golf Course – Thanksgiving Point Golf Course – The Belfry – Troon North Golf Club – Wade Hampton Golf Course – Whistler Golf Club – Wolf Peak par 3 Course

Tarieven

Reserveren?

We verwelkomen je graag in Utrecht!

Bel 030 265 80 32 »

of mail: info@homecourse.nl