Theo’s blog – November: De eerste gasten

Ik kan u vertellen dat de eerste dagen van een indoor golfcenter verontrustend rustig kunnen zijn. Omdat we onze laatste vergunning om te kunnen openen pas op 18 oktober kregen (19 oktober gingen we open), hadden we nog niet veel aan marketing en reclame kunnen doen. Je wilt tenslotte niet dat als je geadverteerd hebt, de mensen er zijn, maar de vergunning nog niet. Het leek ons een slecht idee om onze klanten naar huis te moeten sturen met de mededeling “golfen in Homecourse mag nog niet”.

Achteraf was het ook geen goed idee om te wachten met onze marketing. Zoals ik al zei de eerste weken waren zeer rustig. De mensen wisten simpelweg nog niets af van het bestaan van Homecourse. November staat dus volledig in het teken van het krijgen van naamsbekendheid. En langzaam maar zeker begint men ons te vinden.

Toch gebeuren er al mooie en leuke dingen. De eerste eagle is geslagen en de eerste ronde onder par is er ook al geweest. Ik weet niet of deze met of zonder Mulligans is geweest, maar toch, onder par is onder par. Verder heeft een aantal herenteams van golfclub Amelisweerd de weg naar Homecourse gevonden. Mooi om te zien hoe ook goede golfers het leuk vinden om indoor te trainen en te spelen. Ik heb een keer mee gedaan aan een neary contest op negen holes. Het was een hele kunst om niet het verst van de pin vandaan te liggen, maar dat is me twee keer gelukt. Het voelde een beetje als ‘beat the pro’.

Het belangrijkste is dat als er een of meerdere simulatoren bezet zijn, de meeste mensen genieten van indoor golf. Het is dan opeens gezellig binnen. Precies zoals we het voor ogen hadden toen we begonnen.