Theo’s blog – oktober: de start

Theo en Sjaak Wolferink in de bar van Homecourse Indoor Golf Centre UtrechtWat brengt je ertoe om een indoor golf centre te beginnen? De vraag is snel gesteld en het antwoord is eenvoudig; omdat indoor golfen leuk is. Op een avond, nadat mijn zoon Sjaak en ik zelf op een golfsimulator hadden gespeeld, bespraken we de mogelijk is om deze vorm van golf wat groter neer te zetten en te exploiteren, met aanvullend daarop een aantrekkelijk horeca aanbod. We zaten op dat moment in een café en na een paar biertjes kwamen de ideeën vanzelf. Ons golf centre was die avond bij wijze van spreken al gebouwd en up and running.

De volgende dagen waren we beiden weer gewoon aan het werk, Sjaak in de horeca en ik als financial, en het ‘plan’ verdween wat naar de achtergrond. Bij Sjaak bleef het toch knagen en hij ging op onderzoek uit op het web. Zijn conclusie was dat de manier waarop wij erover hadden gesproken, in Nederland niet of nauwelijks bestond. In de grote steden in de rest van Europa echter wel. Dat vonden we hoopvol.

Na een tweede gesprek over onze plannen, deze keer gewoon thuis en niet in het café, vonden we dat het zou moeten kunnen in Nederland. Vanaf dat moment zijn we op onderzoek uitgegaan. Naar simulatoren, locaties, vergunningen, markt, promotie, financiering en vooral naar hoe de indoor golfmarkt in elkaar zat in de steden waar golfsimulatoren werden geëxploiteerd. Ons onderzoek startte in Wenen, als meest vergelijkbare markt met Utrecht – Amsterdam – Hilversum. En om het verhaal niet te lang te maken; de conclusie was dat het inderdaad moest kunnen in Nederland.

Het plan is nu werkelijkheid geworden en met trots kijken we om ons heen in ons eigen indoor golf centre. Voordat het zover was, hebben wij ons verder moeten ontwikkelen als bouwers, schilders, folie plakkers, marketeers, inkopers en nog diverse andere jobs, die je opeens nodig blijkt te hebben als je een eigen bedrijf begint. Na alle voorbereidingen en werkzaamheden zijn we op 20 oktober open gegaan.

Terwijl ik dit blog schrijf weet ik nog niet of we klandizie zullen hebben de eerste dagen. Voor het volgende blog weten we wat dat betreft meer…